Na chrupiąco – ciasteczka i nie tylko

Kwietniowe warsztaty kulinarne dla dzieci w Gminnym Ośrodku Kultury kręciły się wokół chrupiącego tematu. Dzieci przygotowały ciasteczka owsiane, które następnie stały się elementem pysznego, lekkiego deseru.

Uczestnicy zajęć dowiedzieli się, że płatki owsiane to nie tylko podstawa słynnej owsianki, można z nich bowiem przygotować domowe, chrupiące ciasteczka. Walorem takiego smakołyku jest niewątpliwie prostota składników i łatwość wykonania. Ciastka mogą być przekąską w szkole ale świetnie sprawdzą się jako dodatek do deseru z owocami, bakaliami i jogurtem naturalnym. Pamiętajmy, iż to co wykonamy w domu będzie o wiele smaczniejsze, zdrowsze i tańsze niż „gotowce” ze sklepu. Gotowanie, poznawanie nowych smaków, analiza przepisów to wszystko daje dzieciom dużo frajdy i satysfakcji. Już teraz zapraszamy na majowe warsztaty! 

 

/M M-B/