Ze smakiem i talentem

Wzorem ubiegłych lat, w okresie przedświątecznym sporo się działo podczas warsztatów, zorganizowanych przez Gminny Ośrodek Kultury.

Nęcący zapach pieczonych pierników niósł się po okolicy w czasie zajęć z udziałem dzieci. Powiedzieć, że pierniki były pyszne, to niewiele powiedzieć. One były przewyborne! Z kolei niezwykłym pięknem urzekały wieńce adwentowe, wyczarowane wręcz przez uczestniczki kreatywnych warsztatów rękodzielniczych. A to nie wszystko. Po raz pierwszy organizatorzy pokusili się o zajęcia kulinarne dla do- rosłych. I to był naprawdę świetny pomysł. Poprowadziła je Ortensja – rodowita Włoszka. Zaprosiła uczestników do przyrządzenia porcellino, czyli świątecznego przysmaku, który gości na wielu stołach w Italii. Danie zachwyciło smakiem. Nie zabrakło również limoncello, przeznaczonego dla miłośników prawdziwie wykwintnych smaków… Warsztaty spotkały się z ogromnym zadowoleniem uczestników, już wkrótce będą kolejne spotkania. – Wypatrujcie informacji na naszych stronach w mediach społecznościowych – zachęcają organizatorzy z GOK.

/db, bw/ Fot. archiwum GOK